Zúčastnili se celostátní soutěže «La semaine du goût», česky «Týden chutí» a získali první místo v kategorii gymnázií. Co pro to museli udělat? Především se museli zúčastnit všichni a společně vymyslet recept na téma „plody moře“. Vyžadovalo to vyhledávání informací o frankofonních přímořských zemích a jejich receptů na internetu. Pak se rozdělili do dvou skupin: jedna vytvořila plakát se sloganem (pochopitelně francouzsky), který měl nalákat potenciální konzumenty, druhá se věnovala přípravě receptu. Recept bylo třeba vymyslet, popsat ingredience a postup ve francouzštině, jídlo vyrobit, všechny fáze vyfotit a výtvarně zpracovat plakát. Nebyla to žádná legrace – langusta nebyla téměř k sehnání, a tak se vyrobila z plastelíny, podobně jako další nedostupné suroviny.
Soutěž vyhrál recept, ale bez podpory druhé skupiny by to nebylo možné. Předat ceny a poblahopřát přijel atašé pro jazykovou a kulturní spolupráci Francouzské ambasády v Praze, pan Marc Brudieux. S každým studentem pohovořil a věřte, že i po 5 měsících studia francouzštiny rozuměli! Každý obdržel knihu a CD se současnou frankofonní hudbou. U toho však nezůstalo – za odměnu přivezl pro všechny studenty naší školy výukové hry, různá DVD a didaktické plakáty. My také blahopřejeme vítěznému týmu složenému z těchto žáků: Ciklerová Barbora, Harásková Kristýna, Havelka Jakub, Kessl Radomil, Palivcová Kristýna, Sovička Jan, Míková Anna, Bodický Michal.