Střípky z gymnázia

2.A ve Staré Živohošti

,

Ve dnech 4. 6. až 10. 6. pobývala třída 2.A pod vedením Veroniky Šedivé a Libuše Fořtové v areálu rekreačního střediska Stará Živohošť. Toto krásné místo si třída vybrala pro svůj tematický pobyt, na který každoročně vyráží studenti druhých ročníků.

Celá akce vypukla již v sobotu odpoledne. Proběhlo ubytování v hotelu a mohlo se vyrazit na obhlídku areálu. Největší radostí bylo objevení bazénu se slanou vodou a velkého množství hřišť různých povrchů.

Nedělní probuzení do slunného dne všechny lákalo k vodě. Jelikož ale probíhalo čištění bazénu, vyrazilo se k řece. Dopoledne vodu okusila jen hrstka odvážlivců, po obědě se ale osmělilo více studentů a odpoledne proběhlo ve znamení vodních radovánek.

Pondělní program byl zahájen sportem. Oblíbeným sportem 2.A je volejbal, a tak třída vyzkoušela, jaké je to hrát v písku. Odpoledne se už všichni nemohli dočkat Lanového parku Slapy. Věříce ve své síly a schopnosti zvolili kombinaci dvou tras, a to horní a křížové. Tarzan by záviděl. Někteří dokonce překonali svůj strach z výšek a nikdo tedy nezůstal na zemi.

Úterý bylo opět prosluněné, a tak byl čas na menší výšlap do okolí. Cílem byla Drtinova rozhledna. Jedná se o nádhernou dřevěnou rozhlednu, která byla opravena a zprovozněna teprve v roce 2015. Cesta k ní je obohacena o tzv. Drtinovu naučnou stezku, která je plná veselých úkolů pro zvídavé děti. I ty si třída s radostí vyzkoušela. Po výšlapu v horkém počasí byli všichni odměněni nádherným výhledem do okolí. To byla ale panoramata! Po návratu do areálu stále zbývalo dost sil, a tak došlo na diskotéku. Pod taktovkou DJ Míry si celá třída včetně dozoru zatančila. Studenti dokonce na chvíli převzali role animátorů a hodinku bavili skupinu žáků 1. stupně základní školy z Kladna. Až do konce pobytu byli někteří studenti obdivně sledováni těmito malými kamarády.

Středa byla zvolena jako den na zotavení. Jelikož pořád svítilo slunce, byl ten pravý čas na bazén. Aby ale nebylo jen lenošení, proběhl odpoledne souboj v bowlingu a večer táborák s opékáním špekáčků. U ohně bylo několik hudebních nástrojů, někdy i celkem neobvyklých, jako třeba příčná flétna nebo ukulele. Celá třída pak předvedla obdivuhodné pěvecké výkony.

Ve čtvrtek se všichni probudili odpočinutí a v plánu byl náročnější výšlap, tentokrát na rozhlednu zvanou Veselý vrch. Dopoledne všichni relaxovali v bazénu a po obědě se mohlo vyrazit. Cesta nádhernou přírodou byla korunována výstupem na železnou rozhlednu vysokou 42 m. Nádherný výhled z rozhledny dal všem zapomenout na bolavé nohy.

A byl tu pátek. Týden utekl jako voda a bylo na čase vrátit se domů. Ráno poslední volejbal a povídání v trávě, pak oběd a sbalit kufry. Všichni se shodli na tom, že to bylo moc fajn, po celou dobu na nebi téměř ani mráček, stejně tak jako nad celým pobytem. Díky 2.A!