Střípky z gymnázia

Maturitní klipy zde

,

Tradičně nedlouho po maturitních plesech si všichni mohou prohlédnout nebo si připomenout maturitní videa všech čtyř tříd. Jejich autoři klipy zveřejnili na kanále YouTube, a tak se na ně přehledně můžete podívat i zde.

Autory klipu oktávy jsou především Filip Martinkovič a Adéla Dobešová. Pro maturitní ples připravili kratší verzi své variace na Harryho Pottera, plná verze, na kterou se můžete podívat níže, má délku více než třiceti minut.

4.A reprezentuje video z dílny jednoho ze studentů třídy, Jaroslava Langera, a stejně jako v předchozím případě se v něm objeví jak žáci, tak třídní pedagožka i členové vedení školy a dokonce i školník či další členové pedagogického sboru.

Klip 4.B je jediným, k jehož natočení si maturanti pozvali „externistu“. Je jím Ondřej Burda, absolvent SPŠ a VOŠ Příbram a současný student písecké filmové akademie, kterého gymnazisté znají z kulturních akademií jako hereckého partnera Josefa Mrkáčka.

4.C, jejíž klip je dílem studentů Jiřího Zemana a Miroslava Vaněčka, vsadila na bondovské téma, a tak nechybí únos a pochopitelně ani spousta akce. Důležitou roli má v klipu vedle samotného Jamese Bonda pochopitelně také třídní Pavla Karasová.

Všechna videa jsou ke zhlédnutí také v archivu klipů na stránkách školy.